LURF logo 

Kristendomskundskab/Religion

Religionskritik

Danske sider

Dansk Ateistisk Selskab
arbejder bl.a. for en total adskillelse af kirke og stat. De vil desuden fremme ateismen og inspirere folk til at tænke selvstændigt om livet.

Skeptica
er en forening, der betegner sig selv: "Kritisk forum for paranormale fænomener, pseudovidenskab og folketro." Der er adgang til en mængde artikler og både danske og udenlandske links.

Leksikon for det 21. århundrede
Leksikonets motto er "tvivl på alt". Artiklerne er ikke nødvendigvis religionsfjendtlige, men dog stærkt kritiske. Men det er en omfattede ressource, som med fordel kan anvendes sideløbende med den "almindelige" leksika.
Det er den yderste venstrefløj, der står bag dette leksikon.

Jernesalt
er lavet af Jan Jernewicz (pseudonym). Han siger i sin programerklæring, at han vil " fastholde et sekulært håb og en sekulær tro på fremtiden ved at udbygge et sammenhængende og konsistent helhedssyn som et nødvendigt modstykke til al fragmentarisk kritik og analyse". Masser af artikler og links.

Humanisme
Rune Engelbreth Larsens personlige webside.
Rune Engelbreth Larsen er blevet kendt for en række politisk initiativer, bl.a. tidsskriftet "Faklen" (1996-2001). Siden indeholder bl.a. blog, politiske kommentarer, filmanbefalinger, boganmeldelser og biografi. Citat fra siden: "Det primære formål med Humanisme.dk er at formidle et humanistisk perspektiv på politik, filosofi, religion, litteratur, kunst og film."
Rune Engelbreth Larsen "redaktør af Humanisme.dk siden 2001 og kommentator ved Politiken siden 2004".

Religionskritik
Tema om religionskritik på Religion.dk

Udenlandske sider

Atheist Alliance International
"AAI's vision is to transform society into one that supports and respects a worldview based on the values of reason, empiricism and naturalism, and respects and protects the separation of religion and government. (Adopted Jan. 2009)" (Citat fra sitet.)med artikler og links til en række ateistiske foreninger i USA. Refererer bl.a. til Dawkins, Hitchens og Harris.

Richard Dawkins
Richard Dawkins er en ivrig ateist. Han er kendt fra en række tv-programmer, hvor han advokerer for et sekulært livssyn og religionens fejlagtige antagelser. Hans bog "Illusionen om Gud" udkom i Danmark i 2007

Christopher Hitchens
Christopher Hitchens udgav i 2008 bogen "Gud er ikke stor - hvordan religion forpester alt."
Linket fører til et uofficielt Christopher Hitchens site. Christopher Hitchens døde i 2011.

Sam Harris
Sam Harris udgav i 2007 "Brev til en kristen nation" og "Troens fallit - religion, terror og fornuftens fremtid." Linket fører til hans egen hjemmeside med bl.a. artikler, bogomtaler og debat.

Project Reason
"Project Reason is a charitable foundation devoted to spreading scientific knowledge and secular values in society. It was founded by Sam Harris and Annaka Harris." (Citat fra sitet.)Med diskussionsmulighed, billeder, video og artikler.

Darwin

2009 var Darwinår. Her er nogle få links:

Tro og viden 
- om livets fakta og forunderlighed. De folkekirkelige skoletjenester og skole-kirke-samarbejder tilbyder fire undervisningsforløb i anledning af Darwin-året, tre til folkeskolen og et til gymnasiet.

Arven fra Darwin
- Tema på Kristeligt Dagblad.dk.

Darwin og de fem store verdensreligioner
- Artikel på Religion.dk

Giraffer, Afrika

Kritik af ateismen

Nyateismen dæmoniserer troende
Artikel på Religion.dk.
"Nyateismen er en verdensopfattelse, der systematisk fortolker og devaluerer alting, mener teologiprofessor Alister McGrath." (Citat fra artiklen.)