LURF logo 

Medlemskommunikation 1, 2013

Redaktionelt

Af Irene Larsen, redaktør

Medlemskommunikation udkommer denne gang i en turbulent tid - altså mere turbulent end tiden altid er.

Det, der har optaget os alle siden sidst, er den nye læreruddannelse, især KLM-fagets indhold og omfang. Vi bringer dokumenter fra generalforsamlingen i november: beretning og referat. Men der er løbet meget vand i stranden siden, og beskrivelsen af vores to fag, KLM og Kristendomskundskab/religion foreligger nu. Nu skal vi så i gang med modulbeskrivelserne, nationalt og lokalt. Redaktøren håber, at vi i næste nummer kan bringe artikler om dette samt links til moduler, så vi kan blive inspirerede af hinanden.

Irene Larsen

Sidste år kom der en ny bog til KLM: Livsidéer. De stakkels redaktører (og os andre) nåede kun at nyde frugterne af dette arbejde i et år, så blev faget helt omkalfatret. Men det har ikke slået dem ud; de er i fuld gang med at tilrettelægge en ny ibog, hvilket man kan læse om i dette nummer.

Vi bringer også anden del af arbejdet med Grimmits religionspædagogik: Skolefagets dannelsesmål: socialkonstruktivisme & transcendenserfaring? af Johan Thorendahl og Jesper Garsdal. Johan har også været på studietur til Israel, og det har givet anledning til overvejelser over hele situationen.

Rose Maria og Niels har været på studietur til Berlin, den destination har jeg ikke selv haft i tankerne. Men der er jo masser af muligheder, læs selv Rose Marias beretning - og se billederne.

Læserne har ikke kunnet undgå at bemærke, at bladet denne gang udkommer på en helt anden platform. Det skyldes, at siderne på EMU, der handler om læreruddannelsen, nedlægges. Det har betydet, at vi (altså LURF) har oprettet vores helt egen side, som altså indeholder mere end Medlemskommunikation.  Det har redaktørerne, Thomas og undertegnede, skrevet om.

Og så en opfordring til alle: Tænk over stof til bladet. Kunne I ikke have det på som punkt på dagsordenen næste gang, I holder møde i faggruppen? Det kunne fx noget om et udviklingsarbejde, der er i gang eller et, der er afsluttet. Men mindre kan også gøre det: små undervisningsforløb, gode gruppearbejder gennemført med studerende, tanker om et undervisningsmateriale, refleksioner fra et praktikbesøg, stof fra dagspressen anvendt i undervisningen, ... tænk selv videre.

Anmelderne har igen været flittige; vi bringer hele 13 anmeldelser. Men der er masser af bøger derude, så der er rigelig plads til flere anmeldere. Se listen over bøger til anmeldelse.

God fornøjelse med læsningen!

Irene Larsen