LURF logo 

Medlemskommunikation 1, 2014

LURF-kursus 2014

LURF holder kursus den 13.-14. november 2014. Reserver dagene allerede nu!

Læreruddannelsens Religionslærerforening indbyder til kursus og generalforsamling den 13-14. november 2014.

Kursussted: Scandic Hotel, Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV. Kursusstart torsdag kl. 17, slut fredag kl. 16.

Eksakt kursusafgift foreligger endnu ikke, men det bliver i niveauet 2500-3000,-. Endelig tilmeldingsfrist meldes ud senere, men reserver dagene allerede nu!

Kurset kommer til at fokusere på 'andre religioner' og 'religiøs innovation' i undervisningsfaget og i skolefaget.

Udgangspunktet er undervisningsfagets kompetenceområde 3.  Her hedder det: Den studerende skal kunne "gennemføre undervisning i emnet Islam og andre religioner samt religiøs innovation". Islam synes hermed at få tildelt en mere fremtrædende plads i undervisningen end religionen tidligere har haft. Dertil kommer det interessante, men også uklare begreb "religiøs innovation". Også i folkeskolen undergår religionsfaget forskellige forandringer med blandt andet nye forenklede Fælles Mål.

Spørgsmålet er, hvilken betydning alt dette får for forståelsen og forvaltningen af faget i læreruddannelsen. Hvordan skal forbindelsen mellem faget i skolen og faget i læreruddannelsen tænkes? Hvorfor er det, der skal arbejdes med området "Islam og andre religioner" og hvordan kan det mest meningsfuldt gøres? Hvad dækker begrebet "religiøs innovation" over?

Foreløbig er der indgået aftale med to af tre oplægsholdere – og vi har der valgt at kalde på de kompetencer, der er til stede i vores egen kreds, og heldigvis har Jesper Garsdal og Kirsten M. Andersen sagt ja til at komme med oplæg til behandling af kursets tema.

Velkommen i til årets LURF-kursus!